Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Nulpunten berekenen van een e funtie

Gegeven is de functie:
f(x)=xex2.
Bereken het volledig origineel van 0 van f (ofwel f(x)=0).

Ik kom er niet meteen uit:
xex2=0
x=0 v ex2=0

mboudd
Leerling mbo - zaterdag 21 december 2019

Antwoord

Wat je doet is in orde. Bedenk nu dat ex2 altijd positief is.
Er is dus maar één nulpunt, namelijk x = 0.
Laat een GR de grafiek maar eens tekenen om het te zien!

MBL
zaterdag 21 december 2019

©2001-2024 WisFaq