Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewijs de volgende identiteit

(1+cot2a)·(1-cos2a)=1
Û(1+(cos2a/sin2a)·(1-cos2a)=1
Û1-cos2a+(cos2a)-cos4/sin2a=1
Û-cos2a+(cos2a/sin2a)-cos4a/sin2a=0
Û-cos2a·sin2a+cos2a-cos4a=0
Ûcos2a·(-sin2a+1-cos2a)=0
Ûcos2a·(1-sin2a-cos2a)=0
Ûcos2a·(0)=0
is dit een goeie werkwijze?
Dank je

Ruben
2de graad ASO - zaterdag 22 maart 2003

Antwoord

Het lijkt me helemaal goed (alleen vergeet je in de derde regel een keer een noemer, maar in de vierde regel is dat weer in orde). Zoals zo vaak zijn er andere manieren om hetzelfde te bewijzen.
Als je in regel 1 meteen 1 - cos2x vervangt door sin2x, dan ben je er vrijwel meteen uit. Probeer maar eens of je het ziet.

MBL
zaterdag 22 maart 2003

©2001-2025 WisFaq