Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoeken in een driehoek?

Goede avond,
Wat betekent de volgende opgave:
Geef een andere vertegenwoordiger van de respectievelijke klassen,aangegeven door een of andere hoek zoals 30°,-105°,$\pi$/3, -312° , -76 gr en 325 gr (de laatste 2 hoeken in honderdvoudige vorm)

Graag een oplossing voor een van die voorbeelden als het mogelijk is. Dan zie ik wat de zin van de vraag betekent.Ik begrijp gewoon de zin van de vraag niet.
Vriendelijke groeten,

Rik Le
Iets anders - donderdag 12 december 2019

Antwoord

Dag Rik,
Ik denk dat de periodiciteit van de hoeken wordt bedoeld.
Voor hoeken in graden zal dat periode 360° zijn. Voor hoeken in radialen 2$\pi$ en voor landmetershoeken (gr) 400 gr.
Dus tel er een aantal keren de periode bij of trek die ervan af.

b.v. 390°,615°,21/3$\pi$,-672°,400-76 gr,325-1600 gr

(Volgens mij betreft het dan geen hoeken in driehoeken)

hk
donderdag 12 december 2019

©2001-2024 WisFaq