Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een negatieve oppervlakte

Ik weet niet wat ik verkeerd doe bij de volgende opgave ik krijg elke keer een negatieve oppervlakte.

$\int{}$(2 tot 6)|x2-4x|dx=$\int{}$(2 tot 4)(x2-4x)dx+$\int{}$(4 tot 6)(-x2+4x)dx

mboudd
Leerling mbo - woensdag 11 december 2019

Antwoord

Kijk even naar de grafiek:

q88804img1.gif

Dus je begint met:

$
\int\limits_2^6 {\left| {x^2 - 4x} \right|\,\,dx = } \int\limits_2^4 { - x^2 + 4x\,\,dx + } \int\limits_4^6 {x^2 - 4x\,\,dx}
$

Toch?

WvR
donderdag 12 december 2019

 Re: Een negatieve oppervlakte 

©2001-2024 WisFaq