\require{AMSmath} Een vergelijking oplossen Gegeven zijn de functies :f(x)=x2-4x+3 en g(x)=(a-4)x+3Bepaal voor welke waarde(n) van x geldt f(x)=g(x)Als ik de haakjes wegwerk kan ik zien dat a gelijk moet zijn aan x maar ik was x=0 vergeten volgens het antwoord kun je deze vergelijking ook algebraïsch oplossen zodat ik dat de volgende keer niet vergeet? mboudd Leerling mbo - dinsdag 10 december 2019 Antwoord Daar gaan we nog maar 's:$\eqalign{ & x^2 - 4x + 3 = (a - 4)x + 3 \cr & x^2 - 4x - (a - 4)x = 0 \cr & x^2 - 4x - ax + 4x = 0 \cr & x^2 - ax = 0 \cr & x(x - a) = 0 \cr & x = 0 \vee x = a \cr}$Dat moet kunnen! WvR dinsdag 10 december 2019 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Gegeven zijn de functies :f(x)=x2-4x+3 en g(x)=(a-4)x+3Bepaal voor welke waarde(n) van x geldt f(x)=g(x)Als ik de haakjes wegwerk kan ik zien dat a gelijk moet zijn aan x maar ik was x=0 vergeten volgens het antwoord kun je deze vergelijking ook algebraïsch oplossen zodat ik dat de volgende keer niet vergeet? mboudd Leerling mbo - dinsdag 10 december 2019
mboudd Leerling mbo - dinsdag 10 december 2019
Daar gaan we nog maar 's:$\eqalign{ & x^2 - 4x + 3 = (a - 4)x + 3 \cr & x^2 - 4x - (a - 4)x = 0 \cr & x^2 - 4x - ax + 4x = 0 \cr & x^2 - ax = 0 \cr & x(x - a) = 0 \cr & x = 0 \vee x = a \cr}$Dat moet kunnen! WvR dinsdag 10 december 2019
WvR dinsdag 10 december 2019
©2001-2024 WisFaq