Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 88786 

Re: Aantonen van een integraal

Ja. Was ook naast dat ln(1)=0 de eigenschap ln a+lnb =ln ab vergeten. Voor de rest kan ik 't wel volgen. Alleen omgekeerd de volgende vraag

b) Toon aan dat f'(x)=g(x) lijkt me lastiger. Hoewel ik zie dat die 2x de afgrleide van die x2 is en de rest onder de niemer(x2-1) ik denk dat ik nog twrugmoet bladeren naar de basisregels...

mboudd
Leerling mbo - zondag 8 december 2019

Antwoord

De afgeleide van f:

$
\eqalign{
& f(x) = \ln \left| {x^2 - 1} \right| \cr
& f'(x) = \frac{1}
{{x{}^2 - 1}} \cdot 2x = \frac{{2x}}
{{x{}^2 - 1}} \cr}
$

Dat zou geen probleem meer mogen zijn, inderdaad... Meer oefenen en meer onthouden...

WvR
zondag 8 december 2019

©2001-2024 WisFaq