Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlaktefunctie van een goniometrische functie

gegeven is de functie f(x)=sinx op [0,2$\pi$]
a. teken de grafiek van f en de lijnen met x=k' met k element van {0'1/6pi'1/3pi1/2$\pi$}
b.Bereken de waarden van de oppervlskten van de vlakdelen ingesloten door de grafiek van f' de x-as en de lijnen met de vergelijking x=k als k varieert zoals hierboven is aangegeven.

ik heb voor k=0 oppervlakte gewoon 0 en x=1/6pi opper vlakte 1-1/2√3 maar voor x=1/3pi heb ik 1/2 alleen in t antwoord staat -1/2 +1/2√3 laatste heb ik ook niet goed voor x=1/2$\pi$ heb ik 1 in t antwoord staat 1/2.

ik heb evt een uitwerking gestuurd

mboudd
Leerling mbo - zaterdag 7 december 2019

Antwoord

Je antwoorden zijn goed maar voor de verkeerde vragen; ik denk dat de bedoeling was telkens tussen twee achtereenvolgende verticale lijnen te kijken. Het antwoord $-\frac12+\frac12\sqrt3$ is de oppervlakte tussen $x=\frac16\pi$ en $x=\frac13\pi$; en tussen $x=\frac13\pi$ en $x=\frac12\pi$ is de oppervlakte inderdaad $\frac12$.

kphart
zaterdag 7 december 2019

©2001-2025 WisFaq