\require{AMSmath} Herleiden naar algemene sinusfunctie Hoe herleid je sin2(x) naar de algemene sinusfunctie? Michel 3de graad ASO - vrijdag 6 december 2019 Antwoord Hallo Michelle, Met de formule: sin2(x) = 1/2(1-cos(2x)) kan je het kwadraat wegwerken. Als je wilt, kan je de formule cos(A) = sin($\pi$/2-A) gebruiken als je een sinusfunctie wilt in plaats van een cosinusfunctie. Zie ook Wikipedia: Lijst van goniometrische gelijkheden. GHvD vrijdag 6 december 2019 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe herleid je sin2(x) naar de algemene sinusfunctie? Michel 3de graad ASO - vrijdag 6 december 2019
Michel 3de graad ASO - vrijdag 6 december 2019
Hallo Michelle, Met de formule: sin2(x) = 1/2(1-cos(2x)) kan je het kwadraat wegwerken. Als je wilt, kan je de formule cos(A) = sin($\pi$/2-A) gebruiken als je een sinusfunctie wilt in plaats van een cosinusfunctie. Zie ook Wikipedia: Lijst van goniometrische gelijkheden. GHvD vrijdag 6 december 2019
GHvD vrijdag 6 december 2019
©2001-2024 WisFaq