\require{AMSmath} Pijnstiller Het pijnstillend effect van het medicament Delta-Med kunnen we beschrijven met de formule:w=-25t3/2+50t2/3Hierin stelt w de tijdelijke werking van een tablet voor uitgedrukt in procenten en t de tijd uitgedrukt in uren.Hoelang duurt de werking van een tablet Delta-Med?Wanneer is de werking maximaal?Op welke tijdstippen werkt Delta-Med voor 75%?Ik snap deze oefening niet en ik heb vrijdag examen. Zouden jullie me willen helpen? Timmy 3de graad ASO - dinsdag 3 december 2019 Antwoord Ik weet niet welke GR je gebruikt, maar 't komt neer op de volgende aanpak:Zet de formule in je GR en teken de grafiek. Probeer de grafiek goed in beeld te krijgen. Dat is altijd wel even een kunstje.Laat je GR zoeken naar het maximum.Wat is dan de waarde van $t$?Lees af welke waarde voor $x$ hoort bij $y=75$.In theorie zou dat moeten werken.Voor de CASIO kan je wel voorbeelden vinden op Graph. Voor de TI83+ kan je op Functies en de TI-83/84 van alles vinden.Maar klopt de formule wel? Als ik de grafiek teken krijg ik:...en dat lijkt me niet het idee... of wel? WvR dinsdag 3 december 2019 Re: Pijnstiller ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Het pijnstillend effect van het medicament Delta-Med kunnen we beschrijven met de formule:w=-25t3/2+50t2/3Hierin stelt w de tijdelijke werking van een tablet voor uitgedrukt in procenten en t de tijd uitgedrukt in uren.Hoelang duurt de werking van een tablet Delta-Med?Wanneer is de werking maximaal?Op welke tijdstippen werkt Delta-Med voor 75%?Ik snap deze oefening niet en ik heb vrijdag examen. Zouden jullie me willen helpen? Timmy 3de graad ASO - dinsdag 3 december 2019
Timmy 3de graad ASO - dinsdag 3 december 2019
Ik weet niet welke GR je gebruikt, maar 't komt neer op de volgende aanpak:Zet de formule in je GR en teken de grafiek. Probeer de grafiek goed in beeld te krijgen. Dat is altijd wel even een kunstje.Laat je GR zoeken naar het maximum.Wat is dan de waarde van $t$?Lees af welke waarde voor $x$ hoort bij $y=75$.In theorie zou dat moeten werken.Voor de CASIO kan je wel voorbeelden vinden op Graph. Voor de TI83+ kan je op Functies en de TI-83/84 van alles vinden.Maar klopt de formule wel? Als ik de grafiek teken krijg ik:...en dat lijkt me niet het idee... of wel? WvR dinsdag 3 december 2019
WvR dinsdag 3 december 2019
©2001-2024 WisFaq