\require{AMSmath} Nulwaarden en vergelijkingen Voor welke waarden van de variabele q heeft de functie f(x) = 0,1x 4 – 0,1x 3 – x 2 + q drie nulwaarden? Timmy 3de graad ASO - dinsdag 3 december 2019 Antwoord Je notatie is niet erg duidelijk. Misschien kan je ^ gebruiken voor machtsverheffen. Dan weet iedereen wat je bedoelt...Het gaat om:$f(x)=0,1x^4-0,1x^3-x^2+q$Teken eerst 's de grafiek van $f$ in het geval $q-0$. Dat ziet er dan zo uit:Door verschillende waarden voor $q$ te kiezen gaat de grafiek omlaag of omhoog. Daarmee kan je zorgen voor 0, 1, 2, 3 of 4 nulpunten.Zou dat lukken?PSMag je gebruik maken van een grafische rekenmachine? WvR dinsdag 3 december 2019 Re: Nulwaarden en vergelijkingen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Voor welke waarden van de variabele q heeft de functie f(x) = 0,1x 4 – 0,1x 3 – x 2 + q drie nulwaarden? Timmy 3de graad ASO - dinsdag 3 december 2019
Timmy 3de graad ASO - dinsdag 3 december 2019
Je notatie is niet erg duidelijk. Misschien kan je ^ gebruiken voor machtsverheffen. Dan weet iedereen wat je bedoelt...Het gaat om:$f(x)=0,1x^4-0,1x^3-x^2+q$Teken eerst 's de grafiek van $f$ in het geval $q-0$. Dat ziet er dan zo uit:Door verschillende waarden voor $q$ te kiezen gaat de grafiek omlaag of omhoog. Daarmee kan je zorgen voor 0, 1, 2, 3 of 4 nulpunten.Zou dat lukken?PSMag je gebruik maken van een grafische rekenmachine? WvR dinsdag 3 december 2019
WvR dinsdag 3 december 2019
©2001-2024 WisFaq