Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmen

Hoe kan ik de volgende formule oplossen
log B = 0.708·log(t-P) + 0.774

B = visbiomassa (kg/ha)
t-P = totaal fosfaatgehalte (microgram P/L)

Ik wil graag B weten? voor t-P vul ik gewoon 1-1000 in.

Harry
Iets anders - vrijdag 22 november 2019

Antwoord

Hallo Harry,

Wanneer geldt:

log(B) = 0,708·log(t-P) + 0,774

dan geldt:

B = 10(0,708·log(t-P) + 0,774)

t-P zal niet gelijk zijn aan 1-1000=-999, want de logaritme van een negatief getal bestaat niet. Ook een negatief fosfaatgehalte lijkt me niet mogelijk.

GHvD
zaterdag 23 november 2019

©2001-2024 WisFaq