Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 88641 

Re: Stelsel van vergelijkingen oplossen

Hallo,

Hierbij de afbeelding die hoort bij de vraag stelsel oplossen:

Klaas
Student hbo - donderdag 24 oktober 2019

Antwoord

Vul in (1) in : $F_{CB}=2F_{CA}$
Je krijgt dan: $2F_{CA}\cos(\theta)-F_{CA}\cos(30)=0$
Dus $F_{CA}(2\cos(\theta)-\cos(30))=0$
Als we aannemen dat $F_{CA}$ niet nul is dan moet gelden:$ 2\cos(\theta)=\cos(30)$,dus $\cos(\theta)=\frac{1}{2}\cos(30)$
Deze vergelijking kun je oplossen met een rekenmachine (zet hem wel even op graden)

Met dit antwoord en $F_{CB}=2F_{CA}$ kun je uit (2) $F_{CA}$ oplossen en daarna $F_{CB}$

hk
donderdag 24 oktober 2019

©2001-2024 WisFaq