Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Twijfelachtige oplossing reeks

Goede avond,
Ik heb volgend functievoorschrift:
f(x)=(1+2x)1/2
Ik neem daar vier keer de afgeleide van en vind bij invoeren van f(0) in een gevraagde Maclaurin reeks
f (0) =1
f'(0) =1
f'(0)= -1
f'''(0)= +3
f''''(0)= -15
Invoeren in de Maclaurin reeks met noemers de faculteiten 1,2,3 en 4 levert mij:
1+(1)·(2x)-(4x2)/2+(3·8)·(x3)/6-(15·16)x4/24 en na vereenvoudigen komt er:
MACLAURIN REEKS = 1+2x-2x2+4x3-104....
De aangegeven oplossing is :
ML: (1+2x)1/2= 1+x-(x2)/2+(x3)/2)-(5/84)/8 met uitsluiting van de wortels -1/2 en 1/2 (die de noemer Nul maken.
Wat is nu het juiste antwoord ?.Ik wacht met spanning af....^
Vriendelijke groeten,
Rik

Rik Le
Iets anders - donderdag 24 oktober 2019

Antwoord

De aangegeven oplossing lijkt me echt wel de juiste. De uitwerkingen voor de verschillende orde-afgeleiden in 0 lijken me ook juist.
Dus even naar jouw oplossing kijken: hoe kom je bijvoorbeeld aan de tweede term $2x$? Waar komt die twee vandaan?

js2
donderdag 24 oktober 2019

 Re: Twijfelachtige oplossing reeks 

©2001-2024 WisFaq