Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afronden

Hallo,

Ik heb een heel simpel vraagje, maar toch is het wel belangrijk.
Ik ben namelijk een praktische opdracht aan het maken. Bij die opdracht staat: rond al je antwoorden af op 3 decimalen.

De vraag was: Bereken hoeveel procent betrouwbaarder de voorwaardelijke voorspellingen zijn dan de onvoorwaardelijke.( het gaat over correlatie en regressie)
Ik weet wel hoe ik het antwoord op deze vraag kan berekenen, maar ik wil eerder weten hoe ik zo net mogelijk antwoord op de vraag kan geven (dit vindt mijn leraar namelijk erg belangrijk)

Je kan tussendoor afronden:
SDd(Y)=Ö(1-(-0,966)2).SD(Y)= 0,259.SD(Y)
(1-0,259)* 100%=74,100%

of niet, waardoor je wel een achterlijk lang getal in de berekening krijgt, terwijl ze op een voorbeeldvel, het getal tussendoor zelfs afronden op 2 decimalen, maar dat is natuurlijk wel anders dan onze opdracht, waarbij staat dat het op 3 decimalen moet sowieso. Maar dit antw is wel weer nauwkeuriger?
SDd(Y)=Ö(1-(-0,966)2).SD(Y)= 0,2585420662.SD(Y)
(1-0,2585420662)* 100%= 74,146%

Zouden jullie alstjeblieft zo snel mogelijk willen antwoorden??

Groetjes Anne


Anne
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 21 maart 2003

Antwoord

Hallo Anne,

Als ze je vragen om af te ronden tot op 3 decimalen, dan bedoelen ze op papier en niet in je berekingen.
Bijvoorbeeld: 100/3=33.3333333333...

Op papier schrijf je 33.333, maar je rekent verder met 33.33333333333...
Op die manier krijg je een naukeurig antwoord en een net blad.

gv
zaterdag 22 maart 2003

©2001-2024 WisFaq