Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 1128 

Re: Wat is de sinusfunctie?

Hoezo komt er uit sin2x + cos2x = 1.0, nooit precies 1, als je de waarde x=50 of x=100 invoert. En waarom komt er wel precies 1,0 uit (zonder decimale getallen) stel je zou 0 en 1 invoeren voor x. Dus x=0 en x=1?

Waarom bij grote getallen van x dat er nooit precies 1,0 uit komt?

Anonie
Student hbo - dinsdag 22 oktober 2019

Antwoord

Ik weet niet precies wat je bedoelt. Als ik zoiets probeer met mijn algebraprogramma komt er overal mooi exact 1 uit.

q88627img1.gif

Dat moet ook. Kijk maar 's in de eenheidscirkel. Dat is de stelling van Pythagoras. Ee schuine zijde is precies 1 want dat is de straal van de eenheidcirkel. Tada!

Ik bedoel maar...

Of bedoelde je iets anders?

WvR
dinsdag 22 oktober 2019

 Re: Re: Wat is de sinusfunctie? 

©2001-2024 WisFaq