Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 76693 

Re: Remweg

Wat kun je hieruit afleiden als je $t$ en $x$ hebt gevonden? Hoe kun je dan weten of hij wel of niet kan stoppen?

Boom
Leerling bovenbouw vmbo - zondag 20 oktober 2019

Antwoord

Maak maar 's een tabel met verschillende snelheden in m/s. Dat ziet er dan zo uit:

q88620img1.gif

Bij $v=15$ gaat het goed en bij $v=20$ gaat het misschien net of net niet goed, maar bij $v=25$ gaat het niet goed. Een botsing lijkt onvermijdelijk...

WvR
zondag 20 oktober 2019

©2001-2024 WisFaq