Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 88616 

Re: Derdegraadsfunctie met een parameter

Best wel, ik had die (2p+1)x niet zo snel gezien. x=0 is wel een oplossing, maar er wordt toch gevraagd naar 'p'? Dat hele stuk binnen de haken moet toch 3 oplossingen hebben?

Rob
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 19 oktober 2019

Antwoord

De bedoeling van een vraag als deze is precieser weer te geven als:
voor welke waarden van p heeft de vergelijking px3+2px2+x2+2.25x=0 drie waarden van x als oplossing.

Aangezien x=0 als een oplossing is (door de x die buiten haakjes is gehaald) moet het stuk binnen de haken nog twee andere waarden van x als oplossing hebben.

hk
zaterdag 19 oktober 2019

©2001-2024 WisFaq