\require{AMSmath} Een onbekende stap in een uitwerking HalloZou het geweldig vinden als ik antwoord krijg!? Klaas Student hbo - woensdag 16 oktober 2019 Antwoord De rekenregel: \eqalign{\int {x^p dx = \frac{1} {{p + 1}}x^{p + 1} + C}} Toepassen op je 1e voorbeeld geeft: \eqalign{ & \int {\frac{8} {{x^3 }}dx = } \cr & \int {8 \cdot x^{ - 3} dx = } \cr & 8 \cdot \frac{1} {{ - 2}}x^{ - 2} + C \cr & p = - 3 \to \frac{1} {{p + 1}} \to \frac{1} {{ - 2}} \cr} De laatste stap van je 2e voorbeeld wordt: \eqalign{ & \int {\frac{1} {{t^2 }} - \frac{4} {{t^3 }} + \frac{4} {{t^4 }}} \,dt = \cr & \int {t^{ - 2} - 4} t^{ - 3} + 4t^{ - 4} dt \cr & \frac{1} {{ - 2 + 1}}t^{ - 1} - 4 \cdot \frac{1} {{ - 3 + 1}}t^{ - 2} + 4 \cdot \frac{1} {{ - 4 + 1}}t^{ - 3} + C \cr & \frac{1} {{ - 1}}t^{ - 1} - 4 \cdot \frac{1} {{ - 2}}t^{ - 2} + 4 \cdot \frac{1} {{ - 3}}t^{ - 3} + C \cr & - \frac{1} {t} + \frac{2} {{t^2 }} - \frac{4} {{3t^3 }} + C \cr} Helpt dat? WvR woensdag 16 oktober 2019 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
HalloZou het geweldig vinden als ik antwoord krijg!? Klaas Student hbo - woensdag 16 oktober 2019
Klaas Student hbo - woensdag 16 oktober 2019
De rekenregel: \eqalign{\int {x^p dx = \frac{1} {{p + 1}}x^{p + 1} + C}} Toepassen op je 1e voorbeeld geeft: \eqalign{ & \int {\frac{8} {{x^3 }}dx = } \cr & \int {8 \cdot x^{ - 3} dx = } \cr & 8 \cdot \frac{1} {{ - 2}}x^{ - 2} + C \cr & p = - 3 \to \frac{1} {{p + 1}} \to \frac{1} {{ - 2}} \cr} De laatste stap van je 2e voorbeeld wordt: \eqalign{ & \int {\frac{1} {{t^2 }} - \frac{4} {{t^3 }} + \frac{4} {{t^4 }}} \,dt = \cr & \int {t^{ - 2} - 4} t^{ - 3} + 4t^{ - 4} dt \cr & \frac{1} {{ - 2 + 1}}t^{ - 1} - 4 \cdot \frac{1} {{ - 3 + 1}}t^{ - 2} + 4 \cdot \frac{1} {{ - 4 + 1}}t^{ - 3} + C \cr & \frac{1} {{ - 1}}t^{ - 1} - 4 \cdot \frac{1} {{ - 2}}t^{ - 2} + 4 \cdot \frac{1} {{ - 3}}t^{ - 3} + C \cr & - \frac{1} {t} + \frac{2} {{t^2 }} - \frac{4} {{3t^3 }} + C \cr} Helpt dat? WvR woensdag 16 oktober 2019
WvR woensdag 16 oktober 2019
©2001-2025 WisFaq