Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 88572 

Re: Re: Re: Bereken de integraal 2

ik.denk ln |cos2x |, maar ik zit met die d(sin2x) in me maag.

mboudd
Leerling mbo - dinsdag 8 oktober 2019

Antwoord

Wat dacht je van:

$
\eqalign{
& \int\limits_{}^{} {\tan (2x)} \,\,\,dx = \cr
& \int\limits_{}^{} {\frac{{\sin (2x)}}
{{\cos (2x)}}} \,\,\,dx = \cr
& \int\limits_{}^{} {\frac{1}
{{\cos (2x)}}} \cdot \sin (2x)\,\,\,dx = \cr
& \int\limits_{}^{} { - \frac{1}
{2} \cdot \frac{1}
{{\cos (2x)}}} \cdot - 2\sin (2x)\,\,\,dx = \cr
& \int\limits_{}^{} { - \frac{1}
{2} \cdot \frac{1}
{{\cos (2x)}}} \cdot d(\cos (2x)) = \cr}
$

Zie 2. Substitutiemethode

WvR
dinsdag 8 oktober 2019

 Re: Re: Re: Re: Bereken de integraal 2 

©2001-2024 WisFaq