Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraal van een absoluut functie

Ik weet niet waar ik de fout maak. Uit volgende integraal moet 96 komen maar ik krijg er 80 uit...
  • Bereken de volgende integraal:
    |-3x2+12|dx van -4 tot 4

mboudd
Leerling mbo - vrijdag 4 oktober 2019

Antwoord

Had je dit bedacht?



$
\eqalign{
& \int\limits_{ - 4}^4 {\left| { - 3x^2 + 12} \right|\,\,dx = } \cr
& \int\limits_{ - 4}^{ - 2} {3x^2 - 12\,\,dx + \int\limits_{ - 2}^2 { - 3x^2 + 12\,\,dx + \int\limits_2^4 {3x^2 - 12} \,\,dx} } \cr}
$

Toch?

WvR
zaterdag 5 oktober 2019

 Re: Integraal van een absoluut functie  

©2001-2024 WisFaq