\require{AMSmath} Stelsels BesteIk zit vast aan een opgeloste oefening gegeven door mijn leerkracht.In een steslel is hij vany2-12y+20=0 naar (y-10)(y-2)=0 gegaan.Weet u welke manier of welke formule hij daarbij gebruikt heeft?Want ik kom er niet uit.Alvast bedankt Amber 3de graad ASO - maandag 23 september 2019 Antwoord Dat is de product-som-methode. Op 1. Ontbinden in factoren kan je er uitleg en voorbeelden van vinden.In dit geval zoek je twee getallen die vermenigvuldigd (het product) gelijk zijn aan 20 en opgeteled (de som) gelijk aan -12.Mogelijke kandidaten:1·202·104·5-1·-20-2·-10-4·-5Als je naar de som van de getallen kijkt dan krijg je:21129-21-12-9...en ik zocht -12 dus het zijn de getallen -2 en -10.Ik kan dus schrijven:y2-12y+20=0(y-2)(y-10)=0Helpt dat? WvR maandag 23 september 2019 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
BesteIk zit vast aan een opgeloste oefening gegeven door mijn leerkracht.In een steslel is hij vany2-12y+20=0 naar (y-10)(y-2)=0 gegaan.Weet u welke manier of welke formule hij daarbij gebruikt heeft?Want ik kom er niet uit.Alvast bedankt Amber 3de graad ASO - maandag 23 september 2019
Amber 3de graad ASO - maandag 23 september 2019
Dat is de product-som-methode. Op 1. Ontbinden in factoren kan je er uitleg en voorbeelden van vinden.In dit geval zoek je twee getallen die vermenigvuldigd (het product) gelijk zijn aan 20 en opgeteled (de som) gelijk aan -12.Mogelijke kandidaten:1·202·104·5-1·-20-2·-10-4·-5Als je naar de som van de getallen kijkt dan krijg je:21129-21-12-9...en ik zocht -12 dus het zijn de getallen -2 en -10.Ik kan dus schrijven:y2-12y+20=0(y-2)(y-10)=0Helpt dat? WvR maandag 23 september 2019
WvR maandag 23 september 2019
©2001-2024 WisFaq