\require{AMSmath} Volume De pakken melk zijn 10 cm lang, 6 cm breed en 20 cm hoog.Hoeveel pakken kunnen er rechtop staan in een krat van 40 cm lang, 30 cm breed en 25 cm hoog?Hoeveel ruimte blijft onbenut in dm³ of cm³?Ze zeggen:40 : 10 = 4 lengte30 ÷ 6 is 5 breedte5 x 4 = 20 kunnen rechtop staan40 x 30 × 5 = 6000 cm³ = 6 dm³. Maar hoe dan? Romeo Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 19 september 2019 Antwoord In een pak melk zit 1200 cm3. Met 20 pakken melk gebruik je dan 20×1200=24.000 cm3.In het krat zou 40×30×25=30.000 cm3.Dus er blijft 6.000 cm3 onbenut.Hopelijk helpt dat een beetje, want zoiets moet het zijn!NaschriftIn de uitwerking heeft men gebruik gemaakt van de wetenschap dat er een ruimte van 40x40x5 overblijft. Dat kan ook... WvR zondag 22 september 2019 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
De pakken melk zijn 10 cm lang, 6 cm breed en 20 cm hoog.Hoeveel pakken kunnen er rechtop staan in een krat van 40 cm lang, 30 cm breed en 25 cm hoog?Hoeveel ruimte blijft onbenut in dm³ of cm³?Ze zeggen:40 : 10 = 4 lengte30 ÷ 6 is 5 breedte5 x 4 = 20 kunnen rechtop staan40 x 30 × 5 = 6000 cm³ = 6 dm³. Maar hoe dan? Romeo Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 19 september 2019
Romeo Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 19 september 2019
In een pak melk zit 1200 cm3. Met 20 pakken melk gebruik je dan 20×1200=24.000 cm3.In het krat zou 40×30×25=30.000 cm3.Dus er blijft 6.000 cm3 onbenut.Hopelijk helpt dat een beetje, want zoiets moet het zijn!NaschriftIn de uitwerking heeft men gebruik gemaakt van de wetenschap dat er een ruimte van 40x40x5 overblijft. Dat kan ook... WvR zondag 22 september 2019
WvR zondag 22 september 2019
©2001-2025 WisFaq