\require{AMSmath} Berekenen van onbekende a en b Ik kom niet verder bij het berekenen van a en b bij de volgende opgave:Bereken a en b bij de volgende functie: f(x)=1/(√(ax+b)Indien de primitieve de constante 0 heeft en (-1/2,0) en (0,1) op de grafiek van F liggen.De primitieve is F(x)=2√(ax+b)/a.Als ik (-1/2,0) invul krijg ik 2√(-1/2a+b)/aAls ik het tweede punt invul dan krijg ik 2(√(a+b))/aIk kan hier geen vergelijking met twee onbekenden van maken. mboudd Leerling mbo - dinsdag 17 september 2019 Antwoord Bij het eerste punt:$\eqalign{\frac{{2\sqrt { - \frac{1}{2}a + b} }}{a} = 0 \to - \frac{1}{2}a + b = 0}$Bij het tweede punt:$\eqalign{\frac{{2\sqrt b }}{a} = 1 \to a = 2\sqrt b}$...en dan zal het wel lukken? WvR dinsdag 17 september 2019 Re: Berekenen van onbekende a en b ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik kom niet verder bij het berekenen van a en b bij de volgende opgave:Bereken a en b bij de volgende functie: f(x)=1/(√(ax+b)Indien de primitieve de constante 0 heeft en (-1/2,0) en (0,1) op de grafiek van F liggen.De primitieve is F(x)=2√(ax+b)/a.Als ik (-1/2,0) invul krijg ik 2√(-1/2a+b)/aAls ik het tweede punt invul dan krijg ik 2(√(a+b))/aIk kan hier geen vergelijking met twee onbekenden van maken. mboudd Leerling mbo - dinsdag 17 september 2019
mboudd Leerling mbo - dinsdag 17 september 2019
Bij het eerste punt:$\eqalign{\frac{{2\sqrt { - \frac{1}{2}a + b} }}{a} = 0 \to - \frac{1}{2}a + b = 0}$Bij het tweede punt:$\eqalign{\frac{{2\sqrt b }}{a} = 1 \to a = 2\sqrt b}$...en dan zal het wel lukken? WvR dinsdag 17 september 2019
WvR dinsdag 17 september 2019
©2001-2024 WisFaq