\require{AMSmath} Goniometrische vergelijking Geg f(x)=tanx op [0,1/2pi$>$en g(x)=sin(2x)op [0,1/2pi]a. voor welke waarden van x geldt f(x)=g(x)b. Schets in een figuur de grafieken van f en gA. ik kom uit op sinx/cosx =2sinxsinx=2sinxDat heeft zo op t oog alleen de oplossing 0 maar x=1/4 pi is ook een oplossing volgens het model hoe kan ik die oplossing vinden? mboudd Leerling mbo - maandag 16 september 2019 Antwoord Je schrijft onzin. Die $\sin(2x)$ is niet gelijk aan $2\sin(x)$, dus dat gaat het niet worden.Zoals je op Goniometrie kan lezen is $\sin(2x)$ is wel gelijk aan $2\sin(x)\cos(x)$.Je krijgt dan:$\eqalign{\frac{{\sin (x)}}{{\cos (x)}} = 2\sin (x)\cos (x)}$Dat is nog niet zo eenvoudig, maar zou dat lukken?TIPZou het misschien niet een idee zijn om bijles te nemen? Het liefst bij een ervaren docent? Hij/zij kan je misschien goed op weg helpen. WvR maandag 16 september 2019 Re: Goniometrische vergelijking ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Geg f(x)=tanx op [0,1/2pi$>$en g(x)=sin(2x)op [0,1/2pi]a. voor welke waarden van x geldt f(x)=g(x)b. Schets in een figuur de grafieken van f en gA. ik kom uit op sinx/cosx =2sinxsinx=2sinxDat heeft zo op t oog alleen de oplossing 0 maar x=1/4 pi is ook een oplossing volgens het model hoe kan ik die oplossing vinden? mboudd Leerling mbo - maandag 16 september 2019
mboudd Leerling mbo - maandag 16 september 2019
Je schrijft onzin. Die $\sin(2x)$ is niet gelijk aan $2\sin(x)$, dus dat gaat het niet worden.Zoals je op Goniometrie kan lezen is $\sin(2x)$ is wel gelijk aan $2\sin(x)\cos(x)$.Je krijgt dan:$\eqalign{\frac{{\sin (x)}}{{\cos (x)}} = 2\sin (x)\cos (x)}$Dat is nog niet zo eenvoudig, maar zou dat lukken?TIPZou het misschien niet een idee zijn om bijles te nemen? Het liefst bij een ervaren docent? Hij/zij kan je misschien goed op weg helpen. WvR maandag 16 september 2019
WvR maandag 16 september 2019
©2001-2024 WisFaq