Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Omtrek en oppervlakte

De omtrek van een terras is 14 m. De lengte is 4.5 Wat is de oppervlakte? Ik bereken het dus zo: 14-9=5÷2=2,5×4.5=11.24 Klopt dat? Mijn boek geeft andere antwoord.
5x2.5=12.5

Romeo
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 9 september 2019

Antwoord

Jouw werkwijze lijkt me correct. Het antwoord dat je krijgt is dan 11,25m.

Let wel op! De manier waarop je je berekeningen opschrijft is bijzonder slordig en eigenlijk fout. 14-9 is helemaal niet gelijk aan 5/2 en al zeker niet aan 2,5·4,5 en ook niet aan 11,24.

js2
maandag 9 september 2019

©2001-2024 WisFaq