Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewijzen van raakklijn aan cirkel met een gegeven vierkant

Beste,
Zou u mij toevallig kunnen helpen met dit vraagstukje?

ABCD is een vierkant met AB=60. Het punt P ligt op CD en DP=30. Het punt Q ligt op BC en BQ=20.
  • Toon aan dat de rechte PQ een raaklijn is aan de cirkel c met middelpunt A en straal 60.
Alvast bedankt.

Peeb
2de graad ASO - zondag 25 augustus 2019

Antwoord

q88380img1.gif

Kies $A(0,0)$. Stel een vergelijking op voor de rechte door $P$ en $Q$. Stel een vergelijking op voor de cirkel door A met r=60. Laat zien dat rechte en cirkel precies één snijpunt hebben.

Zou dat lukken?

WvR
zondag 25 augustus 2019

 Re: Bewijzen van raakklijn aan cirkel met een gegeven vierkant 
 Re: Bewijzen van raakklijn aan cirkel met een gegeven vierkant 

©2001-2024 WisFaq