\require{AMSmath} Logaritmische vergelijking met onbekend grondtal xlog(6x-5)=2 Hoe los ik deze vergelijking op, nu het grondtal onbekend is? Anton Leerling mbo - vrijdag 21 maart 2003 Antwoord Beste Anton, Je kunt de xlog(6x-5) wegwerken door beide zijden van de vergelijking als exponent bij x te zetten. Dus links van de = krijg je x tot de macht xlog(6x-5), dat is gewoon 6x-5, en rechts van de = krijg je x2. En nou is het gewoon een kwadratische vergelijking geworden!! FvL vrijdag 21 maart 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
xlog(6x-5)=2 Hoe los ik deze vergelijking op, nu het grondtal onbekend is? Anton Leerling mbo - vrijdag 21 maart 2003
Anton Leerling mbo - vrijdag 21 maart 2003
Beste Anton, Je kunt de xlog(6x-5) wegwerken door beide zijden van de vergelijking als exponent bij x te zetten. Dus links van de = krijg je x tot de macht xlog(6x-5), dat is gewoon 6x-5, en rechts van de = krijg je x2. En nou is het gewoon een kwadratische vergelijking geworden!! FvL vrijdag 21 maart 2003
FvL vrijdag 21 maart 2003
©2001-2024 WisFaq