\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 88292 Re: Bereken eenvoudige zeskant De plaat is inderdaad 40x40 cm vierkant. Dit moet een zeskant worden voor het maken van een tafelblad. Alvast bedankt. Ger Oo Ouder - woensdag 10 juli 2019 Antwoord In $\Delta ABD$:$\angle A = 45^\circ ,\,\,\angle B = 15^\circ \,\,{\rm{en}}\,\,\angle D = 120^\circ$Met de sinusregel:$\eqalign{ & \frac{{AB}}{{\sin (120^\circ )}} = \frac{{BD}}{{\sin (45^\circ )}} \Rightarrow BD = \frac{{AB \cdot \sin (45^\circ )}}{{\sin (120^\circ )}} \cr & BE = \sqrt 2 \cdot \left( {40 - AB} \right) \cr}$Uit $BD=BE$ volgt:$\eqalign{ & \frac{{AB \cdot \sin (45^\circ )}}{{\sin (120^\circ )}} = \sqrt 2 \cdot \left( {40 - AB} \right) \cr & AB = 60 - 2\sqrt 3 \approx 25,4 \cr}$Voor $AD$ vind je dan:$\eqalign{ & \frac{{AD}}{{\sin (15^\circ )}} = \frac{{60 - 20\sqrt 3 }}{{\sin (120^\circ )}} \cr & AD = 40\sqrt 2 - 20\sqrt 6 \approx 7,6 \cr}$Zoiets moet het zijn. WvR zaterdag 13 juli 2019 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
De plaat is inderdaad 40x40 cm vierkant. Dit moet een zeskant worden voor het maken van een tafelblad. Alvast bedankt. Ger Oo Ouder - woensdag 10 juli 2019
Ger Oo Ouder - woensdag 10 juli 2019
In $\Delta ABD$:$\angle A = 45^\circ ,\,\,\angle B = 15^\circ \,\,{\rm{en}}\,\,\angle D = 120^\circ$Met de sinusregel:$\eqalign{ & \frac{{AB}}{{\sin (120^\circ )}} = \frac{{BD}}{{\sin (45^\circ )}} \Rightarrow BD = \frac{{AB \cdot \sin (45^\circ )}}{{\sin (120^\circ )}} \cr & BE = \sqrt 2 \cdot \left( {40 - AB} \right) \cr}$Uit $BD=BE$ volgt:$\eqalign{ & \frac{{AB \cdot \sin (45^\circ )}}{{\sin (120^\circ )}} = \sqrt 2 \cdot \left( {40 - AB} \right) \cr & AB = 60 - 2\sqrt 3 \approx 25,4 \cr}$Voor $AD$ vind je dan:$\eqalign{ & \frac{{AD}}{{\sin (15^\circ )}} = \frac{{60 - 20\sqrt 3 }}{{\sin (120^\circ )}} \cr & AD = 40\sqrt 2 - 20\sqrt 6 \approx 7,6 \cr}$Zoiets moet het zijn. WvR zaterdag 13 juli 2019
WvR zaterdag 13 juli 2019
©2001-2024 WisFaq