Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking met machten

Hallo,
Ik kom niet uit het volgende:

$
\eqalign{10^{\frac{2}
{3}(1 + q)} - 10^{2q} = \log (3)}
$

Alvast dank.
Gr, Jan

Herman
Ouder - dinsdag 2 juli 2019

Antwoord

Het enige wat ik kan bedenken is $10^{\frac23q}$ even $x$ te noemen en de vergelijking dan als volgt op te schrijven:
$$10^{\frac23}x-x^3=\log 3
$$of
$$x^3-10^{\frac23}x+\log 3 =0
$$Die kun je met behulp van de formules van Cardano oplossen, maar die oplossing ziet er niet mooi uit.
Misschien is het de bedoeling dat je numeriek te werk gaat.

Zie Wikipedia: Formules van Cardano

kphart
dinsdag 2 juli 2019

 Re: Vergelijking met machten 

©2001-2024 WisFaq