\require{AMSmath} Snijpunten Hoe bereken je het snijpunt van de vergelijkingen cos(x) en sin(x)? Lynn Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 26 juni 2019 Antwoord Om de snijpunten te berekenen van $y=\sin(x)$ en $y=\cos(x)$ kun je de functies gelijk stellen en de vergelijking proberen op te lossen: $ \eqalign{\sin (x) = \cos (x)} $ Je kunt links rechts delen door $cos(x)$: $ \eqalign{ & \sin (x) = \cos (x) \cr & \frac{{\sin (x)}} {{\cos (x)}} = \frac{{\cos (x)}} {{\cos (x)}} \cr & \frac{{\sin (x)}} {{\cos (x)}} = 1 \cr & \tan (x) = 1 \cr & x = \frac{1} {4}\pi + k \cdot \pi \cr} $ Je kunt dan de snijpunten wel vinden, denk ik. Lukt dat? Goniometrie WvR woensdag 26 juni 2019 Re: Snijpunten ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe bereken je het snijpunt van de vergelijkingen cos(x) en sin(x)? Lynn Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 26 juni 2019
Lynn Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 26 juni 2019
Om de snijpunten te berekenen van $y=\sin(x)$ en $y=\cos(x)$ kun je de functies gelijk stellen en de vergelijking proberen op te lossen: $ \eqalign{\sin (x) = \cos (x)} $ Je kunt links rechts delen door $cos(x)$: $ \eqalign{ & \sin (x) = \cos (x) \cr & \frac{{\sin (x)}} {{\cos (x)}} = \frac{{\cos (x)}} {{\cos (x)}} \cr & \frac{{\sin (x)}} {{\cos (x)}} = 1 \cr & \tan (x) = 1 \cr & x = \frac{1} {4}\pi + k \cdot \pi \cr} $ Je kunt dan de snijpunten wel vinden, denk ik. Lukt dat? Goniometrie WvR woensdag 26 juni 2019
WvR woensdag 26 juni 2019
©2001-2025 WisFaq