Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 53752 

Re: Re: Een touw om de aarde

Men heeft noch de diameter van de cirkel noch de omtrek ervan nodig. Bij elke bol komt men bij dit probleem juist geen 16 centimeter van de grond uit.

Na het uitrekenen van de formule 2·$\pi$(r+x) = (2·$\pi$·r)+100 bekomt men 100/2$\pi$.

2·$\pi$·(r+x) = (2·$\pi$·r)+100
2·$\pi$·(r+x) - (2·$\pi$·r) = 100
(2·$\pi$·r) + (2·$\pi$·x) - (2·$\pi$·r) = 100
2·$\pi$·x = 100

$\eqalign{x=\frac{100}{2\pi}=15,91}$

stefaa
Iets anders - dinsdag 25 juni 2019

Antwoord

Kijk 's aan...

WvR
dinsdag 25 juni 2019

©2001-2024 WisFaq