Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 88158 

Re: Re: Re: Re: Re: Telprobleem met reeks

Als je ((1+x)(1+y)(1+z))2 uitvoert, dan ga je als coëfficiënt van de term xyz (= 3 boeken) 8 vinden; de term xy (of xz of yz = 2 boeken)) hebben als coëfficiënt 4.

Dit klopt: volgens de combinatieleer = 23 = 8 en 22 = 4.
Dus is vogens mij deze formule wel correct.

Raf
3de graad ASO - woensdag 19 juni 2019

Antwoord

Mijn punt is dat je zo slechts gedeeltelijk telt, en dingen door elkaar. De eenzame term $x^2y^2z^2$ staat voor zes boeken maar $x^3y^2z$ hoort ook bij zes boeken maar komt niet te voorschijn als je je product uitwerkt.
Waar dienen alle andere termen in het product nu voor?

kphart
dinsdag 2 juli 2019

©2001-2024 WisFaq