Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Opgave 11 VWO examen 2019 wiskunde B

Ik snap bij dit examen het 3e bolletje niet: hoe weet je dat sin2(x)=1 ?

Olivia
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 15 juni 2019

Antwoord

Teller en noemer moeten tegelijk nul zijn. De teller is nul als $x=\frac{1}{2}\pi+k·\pi$. Voor deze waaarden van x is $
\sin \left( x \right) = 1
$ of $
\sin (x) = - 1
$ dus dan zal $
\sin ^2 (x) = 1
$ zijn. Meer mogelijkheden zijn er niet.

Helpt dat?

Naschrift

Zie Examenblad - wiskunde B vwo 2019

WvR
zaterdag 15 juni 2019

©2001-2024 WisFaq