Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Inhoud ruimte binnen twee cilinders

Ik moet de inhoud berekenen van de ruimte binnen twee omwentelingscilinders waarvan de assen loodrecht snijdend zijn en ze hebben allebei de straal r. Verder krijg ik nog de vergelijkingen ven de twee cilinders t.o.v een orthonormaal assenstelsel: C(1)= x2+z2=r2 en C(2)=y2+z2=r2. Ik vermoed dat het binnenste deel een halve bol moet zijn maar ik heb totaal geen idee wat ik hier meer ben.

Lies
3de graad ASO - maandag 10 juni 2019

Antwoord

De doorsnedes evenwijdig met de assen zijn vierkanten. Zie je dit en helpt dit je verder?

js2
maandag 10 juni 2019

 Re: Inhoud ruimte binnen twee cilinders 

©2001-2024 WisFaq