\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 88193 Re: Maximale manteloppervlakte cilinder Bedankt! Dat had ik inderdaad nog niet gezien maar ik snap niet goed hoe de stelling van Pythagoras in dit vraagstuk kan helpen. Marie 3de graad ASO - zondag 9 juni 2019 Antwoord Met $r$, $x$ en $h$ krijg je:In het gekleurde driehoekje geldt:$x^2 + \left( {\frac{1}{2}h} \right)^2 = r^2$Daarmee kan je $h$ uitdrukken in $x$.De oppervlakte van de cilindermantel is gelijk aan:$O_{cilindermantel} = 2\pi x h$Met deze uitdrukking kan je de oppervlakte van de cilindermantel uitdrukken in $x$. Zou het dan lukken? WvR zondag 9 juni 2019 Re: Re: Maximale manteloppervlakte cilinder ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bedankt! Dat had ik inderdaad nog niet gezien maar ik snap niet goed hoe de stelling van Pythagoras in dit vraagstuk kan helpen. Marie 3de graad ASO - zondag 9 juni 2019
Marie 3de graad ASO - zondag 9 juni 2019
Met $r$, $x$ en $h$ krijg je:In het gekleurde driehoekje geldt:$x^2 + \left( {\frac{1}{2}h} \right)^2 = r^2$Daarmee kan je $h$ uitdrukken in $x$.De oppervlakte van de cilindermantel is gelijk aan:$O_{cilindermantel} = 2\pi x h$Met deze uitdrukking kan je de oppervlakte van de cilindermantel uitdrukken in $x$. Zou het dan lukken? WvR zondag 9 juni 2019
WvR zondag 9 juni 2019
©2001-2024 WisFaq