Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule van de Moivre

Hoe druk ik cos4θ uit in functie van cosθ door gebruik te maken van de formule van de Moivre.

(Ik weet dat de oplossing 8cos4θ-8cos2θ+1 is, maar weet niet hoe je daaraan komt)

Nisrin
3de graad ASO - zondag 9 juni 2019

Antwoord

Netjes uitschrijven via $(a+b)^4=a^4+4a^3b+6a^2b^2+4ab^3+b^4$ met $a=\cos\theta$ en $b=i\sin\theta$. Kijk naar het reële deel en vervang daarin elke $\sin^2\theta$ door $1-\cos^2\theta$.

kphart
zondag 9 juni 2019

©2001-2024 WisFaq