Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 88187 

Re: Notatie

Zou d/dx van a2 gelijk zijn aan 2a. of is dat 0 omdat a2 eigenlijk constant is

Steven
Student hbo - zondag 9 juni 2019

Antwoord

Nee
$$
\frac{df}{dx}
$$betekent hetzelfde als $f'$.
Dus, als $f(x)=x^2$ dan geldt
$$
\frac{df}{dx}(a)=2a
$$En als je het getal $a^2$ in de afgeleide invult krijg je
$$
\frac{df}{dx}(a^2)=2a^2
$$

kphart
zondag 9 juni 2019

©2001-2024 WisFaq