Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verwante snelheden

Op een klip, 900 m van een rechte kuststrook verwijderd staat een vuurtoren. Het draailicht van de vuurtoren wentelt met een snelheid van $3\pi$ rad/min.
  • Hoe snel passeert de lichtstraal de kust in het dichtste punt?
Kan u aub een tip geven, want ik zie niet direct een verband tussen mijn gegeven snelheid en de snelheid die ik moet zoeken.

Rafik
3de graad ASO - zaterdag 1 juni 2019

Antwoord

De radiaal is zo gedefinieerd dat de booglengte op een cirkel gelijk is aan de hoek maal de straal. Dus een hoek van $3\pi$ radialen komt op een cirkel met straal van $900$ meter overeen met een boog van $2700\pi$ meter.

kphart
zondag 2 juni 2019

©2001-2024 WisFaq