\require{AMSmath} Bepaal de integraal Bepaal de volgende integraal:Int(dx)/√(1-2x)=-1/2intd(1-2x)/√(1-2x)=(-1/2)ln√(1-2x)+CIk weet niet wat ik verkeerd doe antwoord van model:-√(1-2x)+C mboudd Leerling mbo - vrijdag 31 mei 2019 Antwoord In het begin is het verstandig om bij de substitutiemethode de dingen goed op te schrijven. In dit geval wordt dat:$\eqalign{ & \int {\frac{1}{{\sqrt {1 - 2x} }}dx} = \cr & \int { - \frac{1}{2} \cdot \frac{1}{{\sqrt {1 - 2x} }}} \cdot - 2dx = \cr & \int { - \frac{1}{2} \cdot \frac{1}{{\sqrt {1 - 2x} }}} \cdot d(1 - 2x) = \cr & \int { - \frac{1}{2}} \cdot \frac{1}{{\sqrt u }}du = \cr & \int { - \frac{1}{{2\sqrt u }}} \,du = \cr & - \sqrt u + C \cr & - \sqrt {1 - 2x} + C \cr}$2. SubstitutiemethodeVoorbeeld 2$\eqalign{ & \int {\frac{1}{{\sqrt {3x - 5} }}dx = } \cr & \int {\frac{1}{3}} \cdot \frac{1}{{\sqrt {3x - 5} }} \cdot 3 \cdot dx = \cr & \int {\frac{1}{3}} \cdot \frac{1}{{\sqrt {3x - 5} }} \cdot d\left( {3x - 5} \right) = \cr & \int {\frac{1}{3} \cdot \frac{1}{{\sqrt u }}} \,du = \cr & \frac{1}{3} \cdot 2 \cdot \sqrt u + C = \cr & \frac{2}{3}\sqrt {3x - 5} + C \cr}$De standaard aanpak WvR vrijdag 31 mei 2019 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Bepaal de volgende integraal:Int(dx)/√(1-2x)=-1/2intd(1-2x)/√(1-2x)=(-1/2)ln√(1-2x)+CIk weet niet wat ik verkeerd doe antwoord van model:-√(1-2x)+C mboudd Leerling mbo - vrijdag 31 mei 2019
mboudd Leerling mbo - vrijdag 31 mei 2019
In het begin is het verstandig om bij de substitutiemethode de dingen goed op te schrijven. In dit geval wordt dat:$\eqalign{ & \int {\frac{1}{{\sqrt {1 - 2x} }}dx} = \cr & \int { - \frac{1}{2} \cdot \frac{1}{{\sqrt {1 - 2x} }}} \cdot - 2dx = \cr & \int { - \frac{1}{2} \cdot \frac{1}{{\sqrt {1 - 2x} }}} \cdot d(1 - 2x) = \cr & \int { - \frac{1}{2}} \cdot \frac{1}{{\sqrt u }}du = \cr & \int { - \frac{1}{{2\sqrt u }}} \,du = \cr & - \sqrt u + C \cr & - \sqrt {1 - 2x} + C \cr}$2. SubstitutiemethodeVoorbeeld 2$\eqalign{ & \int {\frac{1}{{\sqrt {3x - 5} }}dx = } \cr & \int {\frac{1}{3}} \cdot \frac{1}{{\sqrt {3x - 5} }} \cdot 3 \cdot dx = \cr & \int {\frac{1}{3}} \cdot \frac{1}{{\sqrt {3x - 5} }} \cdot d\left( {3x - 5} \right) = \cr & \int {\frac{1}{3} \cdot \frac{1}{{\sqrt u }}} \,du = \cr & \frac{1}{3} \cdot 2 \cdot \sqrt u + C = \cr & \frac{2}{3}\sqrt {3x - 5} + C \cr}$De standaard aanpak WvR vrijdag 31 mei 2019
WvR vrijdag 31 mei 2019
©2001-2025 WisFaq