Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentiëren van een functie

Ik ben bezig met een opdracht en ik kom er niet uit:
Ik moet het minimum van de benodigde tijd berekenen mbv differentieren.
(102+x2)/(2,998*10^8)+102+X2/(2,25*10^8)
Zou iemand mij hiermee kunnen helpen???
Alvast bedankt!

Klaas
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 20 maart 2003

Antwoord

noem 2,998.10^8=a en 2,25.10^8=b
van jou 102 maak ik maar gelijk 100

dus f(x)= (100-x2)/a +(100-x2)/b
={(100-x2)}.(1/a + 1/b)

het stukje (1/a + 1/b) is toch constant dus die noemen we C.
f(x)=C.(100-x2)
f'(x)=C.1/2(100-x2).[100-x2]' (kettingregel)
= -C.2x/2(100-x2)=-C.x/(100-x2)

=...= -(1/(2,998.10^8) + 1/(2,25.10^8)).x/(100-x2)

groeten,
martijn

mg
donderdag 20 maart 2003

©2001-2024 WisFaq