Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreer

f(x)=-tan2(x)

Ik heb =-1/cos2(x)

F(x)=-tan(x)+C

In het model staat x-tan(x)+C???

mboudd
Leerling mbo - woensdag 29 mei 2019

Antwoord

Zoiets moet het zijn, maar dan anders:

$
\eqalign{
& f(x) = - \tan ^2 (x) \cr
& f(x) = - \frac{{\sin ^2 (x)}}
{{\cos ^2 (x)}} \cr
& f(x) = - \frac{{1 - \cos ^2 (x)}}
{{\cos ^2 (x)}} \cr
& f(x) = - \frac{1}
{{\cos ^2 (x)}} + 1 \cr
& F(x) = - \tan (x) + x + C\cr}
$

Dat moet kunnen!

WvR
woensdag 29 mei 2019

©2001-2024 WisFaq