\require{AMSmath} Bewijs goniometrie Ik krijg als herhalingsoefening, bewijs dat:(tan2alfa+1) . sin alfa . cos alfa = tan alfaIk kom er echt niet uit,Kan u mij helpen? Delphi 2de graad ASO - dinsdag 28 mei 2019 Antwoord Wat dacht je hiervan?$\eqalign{ & \left( {\tan ^2 \alpha + 1} \right) \cdot \sin \alpha \cdot \cos \alpha = \cr & \left( {\frac{{\sin ^2 \alpha }}{{\cos ^2 \alpha }} + 1} \right) \cdot \sin \alpha \cdot \cos \alpha = \cr & \frac{{\sin ^3 \alpha }}{{\cos \alpha }} + \sin \alpha \cdot \cos \alpha = \cr & \frac{{\sin \alpha }}{{\cos \alpha }}\left( {\sin ^2 \alpha + \cos ^2 \alpha } \right) = \cr & \frac{{\sin \alpha }}{{\cos \alpha }} = \tan \alpha \cr}$Kijk maar 's... WvR dinsdag 28 mei 2019 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik krijg als herhalingsoefening, bewijs dat:(tan2alfa+1) . sin alfa . cos alfa = tan alfaIk kom er echt niet uit,Kan u mij helpen? Delphi 2de graad ASO - dinsdag 28 mei 2019
Delphi 2de graad ASO - dinsdag 28 mei 2019
Wat dacht je hiervan?$\eqalign{ & \left( {\tan ^2 \alpha + 1} \right) \cdot \sin \alpha \cdot \cos \alpha = \cr & \left( {\frac{{\sin ^2 \alpha }}{{\cos ^2 \alpha }} + 1} \right) \cdot \sin \alpha \cdot \cos \alpha = \cr & \frac{{\sin ^3 \alpha }}{{\cos \alpha }} + \sin \alpha \cdot \cos \alpha = \cr & \frac{{\sin \alpha }}{{\cos \alpha }}\left( {\sin ^2 \alpha + \cos ^2 \alpha } \right) = \cr & \frac{{\sin \alpha }}{{\cos \alpha }} = \tan \alpha \cr}$Kijk maar 's... WvR dinsdag 28 mei 2019
WvR dinsdag 28 mei 2019
©2001-2024 WisFaq