Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Entier of floorfunctie

Zijn er rekenregels voor bijvoorbeeld: [n/k] +[n+1/k+1]?

Tom
Student hbo - vrijdag 24 mei 2019

Antwoord

In de vorm van if-the-else-uitspraken:
als $k$ een deler van $n+1$ is dan geldt
$$
\left\lfloor\frac{n+1}k\right\rfloor=\left\lfloor\frac nk\right\rfloor+1
$$
anders geldt
$$
\left\lfloor\frac{n+1}k\right\rfloor=\left\lfloor\frac nk\right\rfloor
$$

kphart
maandag 27 mei 2019

©2001-2024 WisFaq