\require{AMSmath} Het vinden van de rijformule en de eerste term bepalen Geachte heer,Ik heb een rekenkundige rij, waarvan de som van de eerste drie termen gelijk is aan 6, en de 3e term nl. t3+2·t2-t4 = 13.Gevraagd wordt naar t1 en het verschil V en ook de formule van de rekenkundige rij Tk.Ik stuur u ook de screenshots van mijn berekening, ik kan t1 tot aan t4 niet vinden, ondanks dat ik werk met vergelijkingen en variabelen elimineer.Bijvoorbaat dank ik u voor uw moeite,Radjan. Radjan Ouder - woensdag 22 mei 2019 Antwoord Hallo Radjan,Schrijf:t1 als t1t2 als t1 + Vt3 als t1 + 2Venz.Vul dit in de twee gegeven vergelijkingen in:t1 + t2 + t3 = 6t3 + 2t2 - t4 = 13Je hebt dan twee vergelijkingen met twee onbekenden (t1 en V), daarmee kan je t1 en V berekenen. Alle volgende termen zijn dan ook bekend. GHvD woensdag 22 mei 2019 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Geachte heer,Ik heb een rekenkundige rij, waarvan de som van de eerste drie termen gelijk is aan 6, en de 3e term nl. t3+2·t2-t4 = 13.Gevraagd wordt naar t1 en het verschil V en ook de formule van de rekenkundige rij Tk.Ik stuur u ook de screenshots van mijn berekening, ik kan t1 tot aan t4 niet vinden, ondanks dat ik werk met vergelijkingen en variabelen elimineer.Bijvoorbaat dank ik u voor uw moeite,Radjan. Radjan Ouder - woensdag 22 mei 2019
Radjan Ouder - woensdag 22 mei 2019
Hallo Radjan,Schrijf:t1 als t1t2 als t1 + Vt3 als t1 + 2Venz.Vul dit in de twee gegeven vergelijkingen in:t1 + t2 + t3 = 6t3 + 2t2 - t4 = 13Je hebt dan twee vergelijkingen met twee onbekenden (t1 en V), daarmee kan je t1 en V berekenen. Alle volgende termen zijn dan ook bekend. GHvD woensdag 22 mei 2019
GHvD woensdag 22 mei 2019
©2001-2024 WisFaq