\require{AMSmath} Functieonderzoek Gegeven: f(x)=ax3+bx2+cx , de raaklijn aan f in (0,0) heeft vergelijking y=9x, de functie heeft lokale extremen voor x=1 en x=3.bereken a,b en cIk krijg a en b niet berekend. c is makkelijk:f'(0)=0+0+c=9$\Rightarrow$ c=9Als ik de f'(1) neem krijg ik 3a+2b=0Als ik f'(3) neem krijg ik 27a+6b=0, dan zou er a=0 uitkkmen maar in het model stast voor a=1 b=6. mboudd Leerling mbo - zondag 19 mei 2019 Antwoord Neem:$f'(1) = 3a + 2b + 9 = 0$$f'(3) = 27a + 6b + 9 = 0$...en dan lukt het wel... WvR zondag 19 mei 2019 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Gegeven: f(x)=ax3+bx2+cx , de raaklijn aan f in (0,0) heeft vergelijking y=9x, de functie heeft lokale extremen voor x=1 en x=3.bereken a,b en cIk krijg a en b niet berekend. c is makkelijk:f'(0)=0+0+c=9$\Rightarrow$ c=9Als ik de f'(1) neem krijg ik 3a+2b=0Als ik f'(3) neem krijg ik 27a+6b=0, dan zou er a=0 uitkkmen maar in het model stast voor a=1 b=6. mboudd Leerling mbo - zondag 19 mei 2019
mboudd Leerling mbo - zondag 19 mei 2019
Neem:$f'(1) = 3a + 2b + 9 = 0$$f'(3) = 27a + 6b + 9 = 0$...en dan lukt het wel... WvR zondag 19 mei 2019
WvR zondag 19 mei 2019
©2001-2025 WisFaq