Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een som geld

Van een som geld krijgt Joke 1/6 deel, Koen 1/5 en David de rest namelijk 570 euro.
  • Hoeveel krijgt Joke en Koen?

evert
1ste graad ASO-TSO-BSO - woensdag 15 mei 2019

Antwoord

Als je 1/6 en 1/5 optelt dan krijg je 11/30. Kennelijk krijgt David de rest, dat moet dan 19/30 zijn en dat komt dan overeen met €570. Het totaal bedrag was €900 euro. Ben je er dan uit?

Naschrift

$
\eqalign{\frac{1}
{6} + \frac{1}
{5} = \frac{5}
{{30}} + \frac{6}
{{30}} = \frac{{11}}
{{30}}}
$

WvR
woensdag 15 mei 2019

©2001-2024 WisFaq