Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Omrekenregels

0,5 km2 = 500000m2

Als ik een vierkant teken van 0,5 km2, is de lengte van alle zijden 0,25 km.

0,25 km = 250 m.
Maar 250m x 250m = 62500

Hoe kan ik uitleggen op de manier door een vierkant te tekenen dat 0,5 km2 het zelfde is als 500000 m2, terwijl er dan hele andere antwoorden uit komen?

T. Osk
Leerling bovenbouw vmbo - woensdag 15 mei 2019

Antwoord

Een vierkant van 0,5 km2 heeft een zijde van ongeveer 0,707 km. Ga maar na: 0,707 km × 0,707 km $\approx$ 0,5 km2.

Net zo:

0,707 km = 707 m
707 m × 707 m = 499849 m2

Dan klopt het allemaal wel, denk ik zo...

WvR
woensdag 15 mei 2019

©2001-2024 WisFaq