Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Advies kosten besparing

Hi, ik heb de volgende vraag (opgestuurd):


Ik begrijp niet hoe ze aan 11.398,15 kostenbesparing komen. Het goede antwoord is a.

mboudd
Leerling mbo - vrijdag 10 mei 2019

Antwoord

Beste mboudd,

De totale kost bij rijden overdag is:
$$14299.5+240\cdot\left(\color{blue}{9.8}\cdot 24.01 + 300 \cdot 0.424\right)$$maar dit is zonder de winstmarge, aan de klant wordt een factor $\frac{100}{91}$ meer aangerekend (zodat 9% van die aangerekende kost, winst is).

Bereken opnieuw de aangerekende kost in het geval van 's nachts rijden (enkel $\color{blue}{9.8}$ wordt $\color{red}{8}$) en bereken het verschil.

mvg,
Tom

td
zaterdag 11 mei 2019

©2001-2024 WisFaq