Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 88012 

Re: Calculatorische kostprijs

Er staat: voor de komende periode heeft een onderneming de pallethandeling geraamd op 17.500 stuks. De vaste kosten bedragen 1,4 miljoen euro per normale per normale periode en de variable kosten worden voor deze periode begroot op €700.000. De normale bezetting per periode is volgens de ondernemer 20.000 stuks.

Wat ik geprobeerd heb: de variable en vaste kosten bij elkaar opgeteld:

kosten=700.000+1400000

Dit gedeeld door de normale hoeveelheid 20.000 kom ik op 105€ per handeling. Dit antwoord staat er wel tussen maar is fout bovendien staat er over al een verlies van 175.000€ in a t/m d en de kosten per handeling moet 110€ zijn.

mboudd
Leerling mbo - woensdag 8 mei 2019

Antwoord

700 000 is de variabele kost. Dit is dus de begrote kost voor 17500 stuks. De vaste kost van 1,4 miljoen is per normale periode en moet je dus delen door 20 000 stuks.
Je krijgt:

$\eqalign{K = \frac{700 000}{17 500} + \frac{1 400 000}{20 000}=110}$

js2
woensdag 8 mei 2019

©2001-2024 WisFaq