Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bedrijfsresultaat

De normale capaciteit van pallethandelingen is 50.000 stuks per jaar. De constante kosten voor de normale benodigde capaciteit bedragen €5.000.000 per jaar. De variable kosten zijn per handeling €150. Voor de komende jaar wordt een handeling van 45.000 stuks verwacht. De verkoopprijs per handeling €350. Bereken het bedrijfsresultaat dat voor het komende jaar wordt verwacht.

Het goede antwoord moet zijn: de verwachte nettowinst is €4.000.000. Kan iemand hier mijn uitleggen? Hoe ze hier aan komen?

mboudd
Leerling mbo - vrijdag 3 mei 2019

Antwoord

Nettowinst = Inkomsten - Kosten
Nettowinst = 350·45.000 - (5.000.000 + 45.000·150)
Nettowinst = 4.000.000

js2
vrijdag 3 mei 2019

©2001-2024 WisFaq